Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
  • Halsa
  • Mat & recept

Spring rolls med mango

  • 15 april, 2016
  • 14 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Spring rolls, eller vietnamesiska vårrullar, är en maträtt jag gör ganska ofta här hemma; ofta med olika slags fyllningar även om lax är ett stående inslag som rullas i rispapper – och doppas i god sås.

Rispappret finns på nästan alla matbutiker som är relativt välsorterade. De är platta, hårda och supertunna och går sönder rätt så lätt. I början kan det vara lite meckigt att veta hur man ska hantera dem men ge det några försök så får du kläm på det!

spring rolls - vietnamesiska vårrullar

Jag brukar hälla vatten i en stekpanna som får koka upp, och sedan drar jag ner plattan till typ 3 (jag har induktionsspis) så att vattnet knappt sjuder. Sedan lägger du i ett rispapper i några sekunder så att det mjuknar.

Med en tång fiskar jag upp det mjuka rispappret som lätt krullar ihop sig, men med fingrarna kan man räta ut det och lägga det rätt så slätt på en tallrik. Nu ska du fylla din spring roll med dina favoritsaker – och rulla ihop!

När jag gjorde spring rolls nu i veckan så skar jag tunna strimlor av paprika, gurka och avokado. Och så hade jag ärtskott och färsk koriander – och lax och mango. Det blev så himla gott!

Vissa vill fylla sina spring rolls med nudlar eller ris men jag får aldrig plats med det – mina vietnamesiska vårrullar är sprängfyllda med goda grejer ändå!

När jag har majonnäs hemma kan jag klicka i lite sådant också, för ett krämigare innehåll!

Det som är viktigt när du gör spring rolls är att ha en god sås. Jag brukar göra en riktigt god sås med jordnötssmör men jag hade inte alla grejer hemma. Det som behövs är jordnötssmör, vatten, sesamolja, rapsolja och hackad chili. Jag brukar höfta med proportionerna och kan därför inte säga exakta mått men det finns nog där ute på Google någonstans? Eller så får du prova dig fram!

Nu senast gjorde jag en sås på crème fraîche och sambal oelek. Superenkelt – supergott!

spring rolls - vietnamesiska vårrullar spring rolls - vietnamesiska vårrullar spring rolls - vietnamesiska vårrullar

> Visst har du provat min fish taco? Annars måste du verkligen göra det nu. Fish taco med hallon och mango!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • spring rolls
  • vietnamesiska vårrullar
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Halsa
  • Resor - Kapstaden i Sydafrika

Mina bästa tips till Kapstaden

  • 14 april, 2016
Läs mer
Next Article
  • Träningsmusik

Mina favoriter

  • 16 april, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
14 comments
  1. Nellie skriver:
    23 april, 2016 kl. 13:18

    Jag har bara gjort liknande en gång, en vegetariskt variant med marinerad rödkål. Jättegott! Jag gjorde som Cissi och lät pappret ligga i kallt vatten. Blev sugen på att göra det snart igen, med lax, det lät gott. Borde vara perfekt med laxrester.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      24 april, 2016 kl. 23:15

      härligt!

      Svara
  2. Jeanna skriver:
    16 april, 2016 kl. 11:06

    Gör också ofta. Älskar att en kan pula ned vilka goa rester som helst, även om koriander, salmalax, mango, tunna stavar av avokado, selleri och morot samt glasnudlar är favoriter hos mig. Plus snyggt!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:48

      ja, går under kategorin kul och smart mat!

      Svara
  3. Anna . P skriver:
    16 april, 2016 kl. 08:20

    Åhh så gott! Älskar verkligen dessa färska spring-rolls! Fick en tanke nu att det är dags att dra ihop lite vänner och äta detta… Dags att skriva inköpslistan & bjuda in.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:51

      bra idé!!

      Svara
  4. Johanna skriver:
    15 april, 2016 kl. 21:31

    åh det är ju så himla gott! måste börja göra det hemma!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:51

      ja visst är det!!

      Svara
  5. Anna skriver:
    15 april, 2016 kl. 17:35

    När du säger lax menar du varmrökt då eller rå??

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:52

      kag har bara provat med varmrökt lax

      Svara
  6. Annie - lättlagat vegokäk skriver:
    15 april, 2016 kl. 17:17

    Så jäkla gott och fräscht! Älskar vårrullar <3
    Jag tycker att det är enklast att fylla en pajform med varmt vatten, som man sen kan ha vid bordet. Då kan man rulla allt eftersom 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:53

      ja, det funkar också bra! beror ju på hur många man är och vilken typ av middag man vill ha tänker jag!

      Svara
  7. Cicci skriver:
    15 april, 2016 kl. 13:32

    Åh, det går att göra det såååå mycket lättare för sig. Ta bara en pajform eller liknande med kallt vatten och doppa ner det hårda pappret. Pappret mjuknar på några sekunder och blir precis lika gott som om du kokar det.

    Vi brukar göra dem vid bordet, så får alla plocka ihop vad de själva vill ha i – “Hipster-tacos” heter det hos oss 🙂

    Lax och mango låter som en super-kombo, det får det nog bli sånna i helgen

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      16 april, 2016 kl. 13:54

      hipstertacos var ett bra ord!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne "Träningsglädje" - en blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Cookies

Den här sidan använder cookies Läs mer.