Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
  • 5 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Ibland förstår man inte varför man gör de val man gör förrän man på riktigt förstår hur det påverkar oss. Det är enkelt att vara sugen på snabbmat till exempel. Mycket av maten som vi blir sugna på är gjord av just den anledningen: för att vi ska bli sugna på den. Och köpa den.

Men tänk på det från andra hållet: maten vi äter idag är det som ska bygga vår kropp imorgon. Ja då är det inte lika härligt med skräpmat, chips och godis. Och kanske inte heller halvfabrikat och fuskmat.

Det betyder inte att man aldrig ska äta skräpmat, chips och godis – men det betyder att det inte bör bygga kroppen.

När jag tänker på att det jag äter också ska bli den jag är så får jag ett himla sug efter bra grejer. I helgen gjorde jag bakad sötpotatis med kikärtor och fetaost efter ett recept från Lisa & Erik. Jag bakade också ett gäng gula lökar på plåten. Jag älskar bakad eller grillad gul lök; det är så enkelt och så bra. Man bara skalar löken, halverar den och lägger på plåt!

Att lägga saker på plåt och skjutsa in i ugn är en stor favorit. Här får allting plats; grönsaker, betor och en massa annat. Lägg på en bit lax så fixar sig allting färdigt samtidigt!

En annan grej jag tycker väldigt mycket om just nu är att göra pasta på zucchini. Jag har en spiralizer som jag köpt från Cervera, som gör zucchinin till pasta. Sedan förväller jag det snabbt och gör en god pastasås till.

Och nu när det är vår är jag sugen på en massa härliga bowls med härliga blandningar. Busenkelt det med!

lunch bowl lunch bowl - äta ur skål en trend 2016

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Träningskläder

Här är träningsinspirationen!

  • 26 mars, 2017
Läs mer
Next Article
  • Podcast

7 tips som alltid funkar

  • 28 mars, 2017
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Fula bananer

  • 10 december, 2016
5 comments
  1. L skriver:
    28 mars, 2017 kl. 17:12

    Jeg synes det er et så fint fokus! Mye med tanke på det skal jeg prøve å dyrke mine egne mikrogrønnsaker, innendørs. Kanskje også noen skudd. Tror det kan bli veldig bra!

    Svara
  2. Lillian skriver:
    28 mars, 2017 kl. 09:17

    Vad fräsch och god den tallriken med mat såg ut! Och visst är det så, om man inte bara styrs av sug utan tänker ett varv till på vad man vill bygga kroppen med är det lättare att göra bra val. Värt att komma ihåg. 🙂

    Svara
  3. Pia Widlund skriver:
    28 mars, 2017 kl. 08:28

    Såg ut som en perfekt lunchtallrik, mums!

    Svara
  4. H skriver:
    27 mars, 2017 kl. 20:10

    Ser jättegott ut! Jag har precis ätit alldeles för mycket av hemlagade grön ärtsoppa och hembakat bröd.. även hemlagat kan bli lite för mycket! ?

    Svara
  5. Cecilia skriver:
    27 mars, 2017 kl. 20:04

    Men åh vad det ser gott ut!! Hade hellre tagit din färgglada talrik istället för snabbmat 🙂 En spiralizer har jag funderat på ett bra tag nu, kanske ska ta och slå till nu då 🙂

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne "Träningsglädje" - en blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Cookies

Den här sidan använder cookies Läs mer.