Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Snöskoter, jakt & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Snöskoter, jakt & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Halsa
  • Mat & recept

Semmelkladdkaka

  • 3 februari, 2016
  • 27 kommentarer
Total
13
Shares
1
0
12

Glöm torra klassiska semlor och de hajpade semmelwrapsen. Glöm semmelvåfflor, semmelbaguetter och semmeltårtor. Glöm semlor med kvarg och semlor som är raw food. För här är kanske den allra godaste varianten på semla: semmelkladdkakan.

I semmelkladdkakan får du det godaste från den klassiska semlan: krämigheten och den fyllig mandelmassan – med fluffig grädde på toppen.

Det här är inget nyttigt recept – däremot är det riktigt enkelt och går snabbt att göra och blir magiskt gott. Det är semmeltid en gång per år och då ska semmelvarianten man väljer vara både god och värd. Just därför tycker jag att du ska prova detta!

 

Recept semmelkladdkaka

Du behöver:

50 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Till toppingen:

1 dl mandlar
2 dl vispgrädde
Florsocker

Smör till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
6. Låt kakan svalna.
7. Hacka mandlarna.
8. Vispa grädden lätt.
9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över de hackade mandlarna och pudra över lite florsocker.

Receptet kommer ursprungligen från Kungsörnen

Och du – visst har du provat det goda och enkla receptet på kanelbullekladdkaka?

semmelkladdkaka recept semmelkladdkaka recept semmelkladdkaka recept

Total
13
Shares
Share 1
Tweet 0
Pin it 12
Relaterade ämnen
  • recept semmelkladdkaka
  • semmelkladdkaka
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Halsa
  • Livet med mera

Hej Stockholm

  • 3 februari, 2016
Läs mer
Nästa artikel
  • Halsa
  • Tips till Åre

Frukost på Fjällgården

  • 4 februari, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
27 kommentarer
  1. Jenny skriver:
    8 februari, 2016 kl. 15:49

    Ok, nu har jag provat och dött en smula, tack för tipset!! Tittade på receptet på Kungsörnens hemsida efteråt och såg att de använt 150 g smör. Jag körde då också på 50 g och det blev ju hur bra som helst. Borde bli rätt flottigt med 150 g?
    Ett annat tips till andra semmelfantaster är att smaksätta vispgrädde med kardemumma (typ till fruktsallad, vanlig kladdkaka eller vad som helst). Så gott!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      8 februari, 2016 kl. 18:15

      jaså, skrev de 150! jag läste detta recept först på elle och de skrev 50. men såg att de länkade till kungsörnen men dubbelkollade faktiskt aldrig där!! tyckte 50 funkade fint! bra tips med grädden!!

      Svara
  2. Eva skriver:
    8 februari, 2016 kl. 09:24

    Provade att baka denna igår. Tyvärr blev den inte kladdig men fantastiskt god ändå!! Får nog prova igen…

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      8 februari, 2016 kl. 14:04

      ja prova på nytt! kanske ta ut den lite tidigare?

      Svara
  3. KikkiSandström skriver:
    5 februari, 2016 kl. 20:24

    Säkert sanslöst god men jag som lchf:are får avstå pga. allt sött. Men på Fettisdag då blir det helt klart semla och då med hetvägg 🙂
    Själv bloggar jag om mat igen – Favoriter LCHF – Daniels laxsoppa i min version. Kanske ett tips till dig http://kikkisandstrom.se/favoriter-lchf-daniels-laxsoppa-i-min-version

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      6 februari, 2016 kl. 00:03

      kanske finns lchf-semla?

      Svara
  4. Maja skriver:
    5 februari, 2016 kl. 10:05

    Provade denna förra veckan, magiskt god!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      5 februari, 2016 kl. 15:59

      kul att du provade!!!

      Svara
  5. Louise skriver:
    4 februari, 2016 kl. 20:23

    Åh! Efterrätt i helgen!!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      5 februari, 2016 kl. 08:49

      Jaa!!

      Svara
  6. Frida skriver:
    4 februari, 2016 kl. 16:13

    Åh men WOW. Lät såå gott! Måste testa 😀

    Svara
  7. Matsdotter skriver:
    4 februari, 2016 kl. 09:32

    MUMS! Måste testa!! 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      5 februari, 2016 kl. 08:51

      Ja!!

      Svara
  8. ISA skriver:
    3 februari, 2016 kl. 23:03

    aj. det gjorde nästan ont vad god den såg ut. <33

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:16

      du får baka!! 😀

      Svara
  9. Katta - Bucketlife skriver:
    3 februari, 2016 kl. 21:56

    Jag hade ju den stora LYCKAN att få vara med och testa denna och jag måste bara jubla lite här – det var typ det godaste jag fikat!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:17

      woop woop!

      Svara
  10. Malin skriver:
    3 februari, 2016 kl. 17:53

    Jag är så sugen på att testa! Har sett den lite överallt sista dagarna. MEN, för det finns ett stort men, jag gillar inte mandelmassa. Inte alls. Inte ens lite. Jag älskar semlor men fyller med nutella, chokladcreme, vaniljcreme, mosade frukter och bär, sylt… ja allt möjligt gott. Men den här… jag får testa helt enkelt. Det finns nog någon som kan tänka sig äta den om jag inte står ut med smaken av madelmassan 😀

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:18

      om du inte gillar mandelmassa ska du nog inte prova; denna smakar ju som den göttigaste mjukaste delen av semlan MED mandelmassa… 🙂

      Svara
  11. Kari skriver:
    3 februari, 2016 kl. 16:14

    Jag åt en semmel-macaron häromdagen och det var ett liknande koncept. Ganska sött, och det vill inte säga lite när det kommer från mig.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:18

      åh, annorlunda. en sådan vill jag också ha. fast inte supersöt.

      Svara
  12. Mia skriver:
    3 februari, 2016 kl. 15:43

    Jag gillar inte semlor och brukar käka kanelbulle, dammsugare eller chokladboll ist… Men den här känns lite värd faktiskt. Och man slipper den vidriga bullen! Top!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:18

      ja bullen brukar vara en rätt så trist historia

      Svara
  13. Anna (orka mera) skriver:
    3 februari, 2016 kl. 15:30

    Jag såg den på någon annan blogg igår och nästan dog. Har dregglat sen dess och så kikar jag in här och dregglandet når liksom obeskrivbara höjder. Som semmelälskare av rang dissar jag alla försök till att göra semlor nyttiga och har svårt för variationer på tema. Nutella göre sig icke besvär. Men den här verkar bara vara en fantastisk förädling av originalet. Jag tror jag dör. Jag måste prova!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:19

      haha älskar att du är så konservativ!

      Svara
  14. Annie skriver:
    3 februari, 2016 kl. 15:06

    Men lägg aaav vad gott! Jag är vanligtvis ingen baktjej men vem älskar inte kladdkaka??

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      4 februari, 2016 kl. 07:19

      denna är bara att röra ihop och ställa in i ugnen. minimalt med “bakning”! win!!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA