Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
  • Mat & recept

Gör en ätbar julklapp – supermüsli på burk

  • 13 november, 2016
  • 8 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Jag har börjat med julen. När jag var i Stockholm bakade vi lussebullar med fyllning och igår kväll tog jag fram ljusslingor och adventsstjärnor. Jag gjorde egen müsli också, som jag hällde upp på glasburk och det slog mig att detta är den perfekta ätbara julklappen.

Att göra ätbara julklappar är rätt så populärt. Från att baka kakor till att lägga ingredienser till en kaksmet i burk och ge bort. Man kan också göra smaksatt salt i en mängd olika variationer (med torkade örter till exempel) och lägga i fin burk och ge bort och man kan förmodligen göra likadant med socker. Man kan också göra en chocolate body scrub och försöka att inte äta den!

Müsli på burk som en julklapp att ge bort är nog det jag skulle göra ändå. Jag har rätt mycket åsikter om müsli och kan tycka att det fins så mycket tråkiga müslisorter i matbutikernas hyllor. Den jag gillar bäst är den med ingefära från Finax Urkraft. Men jag tycker väldigt mycket om att göra egen müsli.

En gång gjorde jag müsli med smak av choklad

En annan gång gjorde jag supermüsli med bland annat nyponpulver och annat härligt

…man vill ju liksom att frukosten ska se ut typ såhär!

Det lyxigaste på en frukost är bra bröd, gott pålägg med allra helst skivade perfekt kokta ägg, kaffe med mörk med rund och lång smak, färskpressad juice, generöst med tid, härligt sällskap – och så en god yoghurt med lyxigt god müsli. Inget torrt och tråkigt och dammigt med bara torkade russin!

Jag brukar anpassa min müsli beroende på humör och säsong och igår kväll gjorde jag müsli med kanel. I en burk hällde jag dinkelflingor, linfrön, chiafrön, pumpakärnor kokosflingor, macapulver, nyponpulver, baobabpulver, kanel, kokossocker, honung och kokosolja. Jag rörde runt alltsammans och hällde ut på en plåt och rostade i ugnen ett tag. Sedan doftade det återigen härligt god müsli i hela lägenheten. Ljuvligt!

ätbara julklappar musli i burk ätbara julklappar musli i burk ätbara julklappar musli i burk

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • ätbara julklappar
  • gör egen musli
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Livet i Åre

Inversion

  • 12 november, 2016
Läs mer
Next Article
  • Allmänt

Utemagasinet

  • 13 november, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
8 comments
  1. Clara skriver:
    14 november, 2016 kl. 06:26

    Ååh, blev himla sugen på att göra till mig själv hehe! Ser så gott ut!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      14 november, 2016 kl. 10:31

      man behöver egna julklappar. egen müsli är min bästa vardagslyx!

      Svara
  2. anneliten skriver:
    13 november, 2016 kl. 18:13

    Låter supergott, men om man rostar – är det inte granola då? Jag har en granola jag älskar som går att köpa (Chelisie´s organic granola) och en jag brukar göra ur boken Hälsokick! av Marita Karlsson. Jag tror jag hittade den boken via din blogg, men är inte säker… God är granolan i alla fall 🙂 Och tack för tipset om julklappar – ska definitivt göra lite granola.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      13 november, 2016 kl. 18:16

      ingen aning, vet inte skillnaden mellan müsli och granola faktiskt

      Svara
  3. Lone skriver:
    13 november, 2016 kl. 17:59

    Lussekatter med fyll hørtes godt ut! Har du lyst å dele oppskrift? Muslien med sjokoladesmak må jeg prøve 🙂

    Svara
  4. Cecilia skriver:
    13 november, 2016 kl. 17:31

    Mmm det ska jag banne mej göra…ge bort en burk av min hemgjorda musli 🙂

    Svara
  5. Karin härjegård skriver:
    13 november, 2016 kl. 15:58

    Tack för goda tips!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      13 november, 2016 kl. 16:10

      🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne "Träningsglädje" - en blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Cookies

Den här sidan använder cookies Läs mer.