Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
  • Mat & recept

Pennegratäng med höstcaponata

  • 15 oktober, 2016
  • 4 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Vi har prick alla ljusen tända och jag har haft en eld igång i kaminen hela eftermiddagen. Vi har varit ute i skogen på förmiddagen och vi har plockat äpplen som blivit till äppelmos.

äppelträd hälsingland

Och så har jag bjudit på pennegratäng med höstacaponata till middag, med gino på massor av blåbär till efterrätt.

Nej, jag visste inte heller vad caponata var förut men det är som italiens version på ratatouille.

Jag använder tjänsten Readly för att läsa tidningar och mina favoriter är Elle och Elle Mat & Vin. Det är härligt att kunna scrolla alla favorittidningar, och dessutom slöscrolla såväl fototidningar som andra modemagasin. Det allra bästa är att allt innehåll i tidningarna dessutom är sökbart. Jag kan söka på mitt eget namn – eller träningsglädje – och så dyker alla artiklar och notiser med mig upp i en lång lista. Eller så kan man söka på mer vettiga saker; som päronpaj med salt choklad och kolasås. Okej, det var väldigt specifikt (jag rekommenderar dock den sökningen om du har Readly) – man kan också söka på “glutenfritt” eller “intervaller” eller vad som helst och få upp allt som skrivits på just det ordet i de tidningar som finns i Readly.

Dessutom kan man spara uppslag och tidningssidor. Sidan som innehöll receptet på pennegratäng med höstcaponata, på sidan 72 i ett höstnummer av Lantliv Mat & Vin, är ett sådant som jag sparat. Det är en vegetarisk pastagratäng som är sjukt god; med härligt mustig smak och med färska kryddor och kapris och mozzarella och härligt mycket parmesan.

Laga det i veckan – här är receptet!

 

Recept från Lantliv Mat & Vin: pennegratäng med höstcaponata

 

Du behöver:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 liten butternutpumpa

100 g repad svartkål eller grönkål (jag använde spenat istället)

olivolja

chiliflingor

basilika

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

2 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

4 msk kapris

2 dl hackad persilja

5 tsk rödvinsvinäger

1 tsk strösocker

flingsalt

400 g pennepasta

2 mozzarella

3 dl riven parmesanost

 

Gör såhär:

Hacka lök och vitlök. Skala och skär pumpan i knubbiga bitar. Strimla kålen.

Fräs löken i olivolja utan att den tar färg.

Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa tillsammans en stund.

Tillsätt chiliflingor, tomatpuré, basilika, krossade tomater, vatten och buljong och koka ihop under lock i ca 20 minuter.

Blanda i kapris och persilja. Om du använder saltad kapris: skölj den noga i vatten först. Smaka av med vinäger, socker och salt.

Sätt ugnen på 200 grader samtidigt som du kokar pastan enligt anvisningar.

Dela mozzarellan i bitar och riv parmesanen.

Blanda pastan med grönsaksröran, det mesta av parmesanen och mozzarellan. Häll över i en ugnsfast form och strö över resten av parmesanen.

Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

 

Om du gillar det här med pasta i gratängform så måste jag tipsa om denna pasta bake med pumpa. Sjukt god!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • caponata
  • lantliv mat & vin
  • Readly
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Livet i Åre

Varför jag tycker så mycket om Åre

  • 14 oktober, 2016
Läs mer
Next Article
  • Livet i Åre

Nu blir det vinter

  • 16 oktober, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
4 comments
  1. Nellie skriver:
    16 oktober, 2016 kl. 23:11

    Mmm… massor med ost. 🙂 Och snygg ny header!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      17 oktober, 2016 kl. 19:42

      haha ja på osten och ja på headern – tänkte det var dags med vinter!

      Svara
  2. Annie - lättlagat vegokäk skriver:
    16 oktober, 2016 kl. 11:32

    Åh, det är verkligen ljuvligt gott med caponata! <3

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      17 oktober, 2016 kl. 19:43

      ja det var en god första bekantskap!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne "Träningsglädje" - en blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Cookies

Den här sidan använder cookies Läs mer.