Vi valde Nulltjärn som tältplats bland några andra ställen där vi gissade att våren kommit långt. Den hade kommit lagom långt, skulle det visa sig. För isen låg fortfarande stadig, vilket i och för sig fick agera kyl till vår middags- och frukostbuffé. Nulltjärn är bekvämt att åka till; eftersom bilen kan parkeras nära. Därför blir tältövernattningarna vid Nulltjärn till lyxiga äventyr med fjällvy och vandringsleder. Kolla bara:
Det var ett otroligt väder i lördags kväll. Sol och alldeles stilla. För tidigt för mygg och lite för tidigt för särskilt många andra människor. Man kan aldrig räkna med att vara själv vid Nulltjärn, och förutom vårt gäng så var det två andra tältsällskap. Men det stör inte så mycket, det finns gott om utrymme att sprida ut sig på. När jag tältade här för några midsomrar sedan så var hela stranden knökfull på dagen och jag kunde räkna till 20 tält framåt kvällen.
Vi kom fram vid kl 16 på lördagseftermiddagen och började bära grejer mellan bilarna och vår plats. Det krävdes flera omgångar. Hur länge ska vi stanna egentligen, undrade jag tyst för mig själv. Innan vi mäktade med att sätta upp tält och sådant så tog vi fikapaus.
Först te och banankaka. Och så en bok jag skulle få låna. Och en stund senare poppade vi första skumpan och Katrin och Katta överraskade mig med present eftersom detta var dagen då min blogg fyllde 17 år!
Kan du se vad jag fick? Ett set för att börja måla i akryl! “För det man säger högt är så som det blir” sa Katrin och syftade på att jag flera gånger skrivit att jag vill börja måla. Jag blev så glad!
Jag ser på bilden ovan att vi tydligen visst hann få upp tälten innan champagnen – men dock efter banankakan. Efter inte alls mycket fix stod två färgglada kupoltält vid strandkanten.
Jag matchar tältet från Marmot dessutom, i mina byxor från Astrid Wild, merinoullströja från Lindex (!) och skor från Alfa Sko.
Vi hade alla ansvar för middagen: Katrin styrde lyxig förrätt med råraka på stekhäll med Kalixlöjrom och Katta ansvarade för efterrätten och gjorde smördegsknyten med vit choklad och hjortron med lättskakad grädde. Jag ordnade någon form av mittimellanplock och fick feeling för grönsaksstavar med ramslöksdip, snittar fyllda med färskost, dill och ren och så några ostar till det. Kan säga att alla blev mer än mätta medan solen gick ner och även en rödvinsflaska öppnades. Mitt i alltsammans drog Katta fram reportagemikrofonen och spelade in Bortom Ekorrhjulet-pod!
Hazel var med också, och blev serverad hundkulor i drybags och funderade på när man egentligen fick gå och lägga sig i tältet.
Sedan var det dags att sova en stund. “Jag sover otroligt bra i tält” sa jag till övriga men fick äta upp det för jag sov osedvanligt dåligt. Istället blev det en natt med slumrande medan jag lyssnade till fåglarna och funderade på om det skulle bli fint när solen gick upp. Jag såg aldrig någon soluppgång, men istället tog vi alla tre en morgonhike runt Nulltjärn vilket inkluderade blöt myrmark och ett vad över strömmande vatten.
Bilden ovan är på frukostbuffén. Nej men snälla!! “Vi kör frukostknytis” bestämde vi och resultatet blev ju strålande för en överlyxig söndagsbrunch mellan kl 10-12. Allt det här serverades vid bordet:
Äggröra med riven ost
Stekt bacon
Stekt svensk gårdshalloumi (som heter något annat jag vet)
Hantverksskinka
Fröknäcke och surdegsbröd och mjukt tunnbröd
Banankaka och chokladkaka med toscaknäcke
Overnight oats
Turkisk yoghurt
Chokladgranola
Oatlys chokladmjölk (ett måste för mig på alla tältäventyr)
Färsk juice
Ostar
Kaffe och te
…och så melon för den som ville men ingen mäktade med.
Sådär ja, årets första tältnatt. En lyxig sådan där tältplatsen blir ett basecamp för andra äventyr. Det är så jag gillar att göra, eftersom man inte behöver kompromissa.
När vi lämnade Nulltjärn mötte vi massa badentusiaster som kom i shorts och linne och badhanddukar och hoppades att vattnet skulle vara öppet. Kanske om ett dygn eller så. Det går fort i värmen. För en vecka sedan låg snön på min uppfart och vi åkte skidor på fjället.
6 kommentarer
Så härligt ni ser ut att ha det! Och så glad jag blir att min bok fick hänga med er!😊
den är med till champagne också
Önskar göra copy-paste.
Vilken inspiration.
Fina bilder o text (och mat) som bara skriker få ut o tälta o njut.
jag rekommenderar en copy paste rakt av! 🙂
Graaaattis! Jag har aldrig sett något så lockande tror jag, jag vet inte om det är för att generell livslust är på väg att återvända med ljuset eller om det är för att du ju är så förbannat duktig på att skriva, fotografera och influera till just DEN HÄR SORTENS lust. + att allt är bättre utomhus, men mat i synnerhet.
tack tack tack Ajli!