Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Tips till Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Gravelcykling, landsväg- och stigcykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Riktigt mycket träning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Livet med mera
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Tips till Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Gravelcykling, landsväg- och stigcykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Riktigt mycket träning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Livet med mera
  • Livet med mera

Korv!

  • 15 april, 2009
  • 2 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Jag gillar korv. Så länge jag inte tänker på vad som är i den. Det snackas mycket om att det inte innehåller så mycket kött i falukorv men tanken har nog aldrig varit att till exempel falukorv ska vara köttmaxad. Då hade det inte smakat såsom den ursprungligen var tänkt att smaka – även om vissa av dagens falukorvar inte heller smakar så.

Men det var inte falukorv jag skulle skriva om. Medan de flesta kollar kötthalten i charkdiskarna så kollar jag kolhydraterna – trots de käftsmällar som delas ut . Det finns faktiskt en hel del korvar som “bara” har 2 gram kolhydrater per 100 gram. Kika på chorizon nästa gång du är i affären. Det lönar sig att jämföra utbudet. Det skiljer sig ganska mycket men här kan man verkligen komma ner i kolhydrater. Om man vill äta korv, det vill säga.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Livet med mera

Ons 15 apr: Styrketräning i Liljeholmen

  • 15 april, 2009
Läs mer
Next Article
  • Livet med mera

Tor 16 apr: På det tredje…

  • 16 april, 2009
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Allt vi åt under 2 dygn i Stockholm

  • 17 juni, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Jag vill gärna beställa något smörigt, förklarade jag

  • 14 juni, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Så började Lindas 40-årsfest några år senare

  • 29 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Idag fredag

  • 27 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Ännu en vecka närmre sommaren. Ännu en vecka närmre döden.

  • 20 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Bloggen är bara död om du lät den dö

  • 18 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Först du. Sedan världen.

  • 16 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

10 tips just nu

  • 6 maj, 2022
2 comments
  1. Dessi skriver:
    16 april, 2009 kl. 00:32

    Det är väl egentligen potatismjölet och liknande som ger korven kolhydrater? Mer köttmängd -> mindre av annat utfyllnadstjafs = mindre kolhydrater eftersom kött inte innehåller kolhydrater. Så man kan nog säga att kötthalt och kolhydratsmängd hänger ihop 🙂

    Svara
  2. puppan skriver:
    16 april, 2009 kl. 00:12

    Jag bruka köra Ugglarps Cabanoss har < 0,5 kolh. (ger supergod smak i grytor t.ex). Även Böklunders olika Bratwurst är goda med närapå 0 kolh.!!!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.