Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Tips till Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Gravelcykling, landsväg- och stigcykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Riktigt mycket träning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Livet med mera
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Tips till Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Gravelcykling, landsväg- och stigcykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Riktigt mycket träning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Livet med mera
  • Livet med mera

Matkorn

  • 29 april, 2007
  • No comments
Total
0
Shares
0
0
0
Hittade ett nytt livsmedel på Viktklubb. Det har kanske funnits ett tag, men då jag numera undviker pasta- och rishyllorna har jag undgått att se det. Kanske vore det något att prova!

Matkorn

Följande är saxat från Viktklubb:

Matkorn kan användas istället för ris, couscous, bulgur eller quinoa. Kolesterolsänkande, mättande och klart på 12 minuter.
Korn är ett av våra äldsta sädesslag som vi gärna skulle äta mer av. Landskapen Dalarna och Hälsingland har använt mer korn än andra delar av Sverige eftersom det ingått som en av huvudingredienserna i tunnbröd. Kungsörnen har tagit fram en produkt som de kallar för Matkorn. I korn, liksom i havre, finns en olöslig kostfiber som kallas för betaglukan. Om man äter mat med mycket betaglukaner har man sett att kolesterolnivåerna i blodet sänks och på så vis minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

En portion (35 g) Matkorn innehåller 1,4 g betaglukan. 3 g betaglukan per dag behövs för att sänka ett något förhöjt kolesterolvärde.
En skillnad mellan korngryn och Matkorn är koktiden, Matkorn behöver bara kokas i ca 12 minuter och korngryn behöver i regel kokas i 30 minuter. Till en portion räknas 0,5 okokt Matkorn som sväller till det dubbla i kokt form. 1 dl Matkorn kan tyckas låta lite som en portion, men Matkorn ger en väldigt bra mättnadskänsla.
Matkorn kan användas istället för ris, couscous, bulgur eller quinoa. Konsistensen är som råris.
Produkten är märkt med det gröna nyckehålet.


Tillagning: Låt kornen koka upp tillsammans med vattnet.
Koktid: ca 12 minuter.
Förvaring: Rumstemperatur
Namn: Matkorn
Producent: Kungsörnen
Pris: ca 20 kr
Vikt: 425 g
Näringsinnehåll per 100 g
Energivärde: 320 Kcal
Protein: 9 g
Kolhydrat: 66 g
Fett: 2 g
var av mättat fet: 0,5 g
Kostfibrer: 8 g
varav betaglukan: 4 g
Natrium: 0,005 g
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Livet med mera

"Löpningstider"

  • 29 april, 2007
Läs mer
Next Article
  • Livet med mera

Supervickan

  • 2 maj, 2007
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Allt vi åt under 2 dygn i Stockholm

  • 17 juni, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Jag vill gärna beställa något smörigt, förklarade jag

  • 14 juni, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Så började Lindas 40-årsfest några år senare

  • 29 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Idag fredag

  • 27 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Ännu en vecka närmre sommaren. Ännu en vecka närmre döden.

  • 20 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Bloggen är bara död om du lät den dö

  • 18 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Först du. Sedan världen.

  • 16 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

10 tips just nu

  • 6 maj, 2022
0 comments
  1. Puma skriver:
    30 november, -0001 kl. 00:00

    Emelie & Carolina:
    Nej jag har faktiskt inte provat det än, men såg förpackningen i butikshyllan imorse då jag var på jakt efter frukostprylar. Köpte den inte denna gång då, men ska absolut testa. Har ni provat?

    Therese: Tack! 🙂 tyvärr försvann adressen till din blogg i inlägget… 🙁

    HOppas ni alla hade en bra valborg!!!

    Svara
  2. carolina skriver:
    30 november, -0001 kl. 00:00

    renee woltaire har ju börjat introducera hampa också som alternativ till havregryn och så. spännande med nytt tycker jag!har du smakat matkorn?

    Svara
  3. Terese skriver:
    30 november, -0001 kl. 00:00

    Vill bara säga att jag tycker din blogg är väldigt intressant och inspirerande att läsa 🙂 Mig hittar du på / Terese

    Svara
  4. Emelie skriver:
    30 november, -0001 kl. 00:00

    Låter som ett bra alternativ! Är det gott? Har du smakat?

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.