Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
  • Mat & recept

Recept på ramen – det är enkelt!

  • 29 oktober, 2016
  • 2 comments
Total
0
Shares
0
0
0

En maträtt som varit trendig rätt länge – men som funnits hur länge som helst – är ramen. Ramen är kanske den perfekta maträtten nu under vinterhalvåret; det är värmande samtidigt som det är rätt så lätt mat. Både känslan i kroppen efter du ätit – och recepten på ramen som är enkla att laga. Annars kan ju mat på höst och vintern vara rätt så tung och mustig och ta lång tid.

Ramen är den japanska versionen av den kinesiska nudelsoppan. I Japan lagar man ramen efter många olika recept – och det är vad jag gillar med ramen. Att man kan variera den i det oändliga.

Ikväll gjorde jag ramen med räkor i het buljong. I en kastrull kokade jag upp nudlar och i en stekpanna fräste jag upp en hackad chili i en blandning av vanlig olja och sesamolja. Sedan skivade jag lite andra grönsaker och fräste upp det också: selleri, salladslök, sockerärtor och babyspenat. Och räkorna förstås.

Efter en stund hällde jag på vatten, buljong, lite fond och sambal oelek för ännu mer smak och hetta och så fick det koka upp. Sedan är det klart. Nästan.

I djupa skålar lade jag upp nudlar, grönsaker och buljong. På toppen lade jag också groddar, kimchi, skivad avokado och till sist klippte jag över färsk koriander.

Ramen äter man med pinnar och buljongen med sked – eller så dricker du den direkt ur skålen!

ramen recept ramen recept ramen recept ramen recept

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • ramen med räkor
  • recept på ramen
  • vad är ramen
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Livet i Åre

The Perfect Cardigan

  • 26 oktober, 2016
Läs mer
Next Article
  • Mat & recept

10 Stockholmsklassiker

  • 30 oktober, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
2 comments
  1. Ida Aspviken skriver:
    30 oktober, 2016 kl. 11:02

    Låter supergott!
    Kanske måste testa någon dag.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      31 oktober, 2016 kl. 00:13

      Men ja ja ja ja!!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne "Träningsglädje" - en blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Cookies

Den här sidan använder cookies Läs mer.