Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Tips till Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Gravelcykling, landsväg- och stigcykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Riktigt mycket träning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Livet med mera
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
    • Tips till Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Gravelcykling, landsväg- och stigcykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Riktigt mycket träning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Livet med mera
  • Livet med mera
  • Mat & recept

Glutenfri källarfranska

  • 10 januari, 2014
  • One comment
Total
0
Shares
0
0
0

När jag bakade de glutenfria baguetterna så var det många som sa att källarfranskan utan vetemjöl var ett av de bästa recepten i boken Nytt bröd, så jag var snabb på att baka det receptet också. Det är ungefär samma mjölsorter som i baguetterna, men i en liten annan form. Inget knådande och inget kladd heller. Lättbakat och godast när de fått svalna.

Gör såhär:

Vispa (med elvisp) ihop 500g vatten, 10g honung, 20g jäst, 50g majsmöl, 100g rismjöl, 150g bovetemjöl, 1 tsk salt, 10g pofiber och 10g fiberhusk.

Låt jäsa under plastfilm i 1.5 timmar.

Olja in händerna och häll ut degen på mjölat (rismjöl) bord, dra ut degen till en rektangel och vik den dubbel på längden. Dela i 8 lika stora bitar och lägg på plåt.

Grädda i 20 minuter på 225 grader.

glutenfri källarfranska

glutenfri källarfranska

glutenfri källarfranska

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Previous Article
  • Livet med mera

Marmot Variant hoody

  • 10 januari, 2014
Läs mer
Next Article
  • Livet med mera

Keep calm & enjoy the weekend

  • 11 januari, 2014
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Allt vi åt under 2 dygn i Stockholm

  • 17 juni, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Jag vill gärna beställa något smörigt, förklarade jag

  • 14 juni, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Så började Lindas 40-årsfest några år senare

  • 29 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Idag fredag

  • 27 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Ännu en vecka närmre sommaren. Ännu en vecka närmre döden.

  • 20 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Bloggen är bara död om du lät den dö

  • 18 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

Först du. Sedan världen.

  • 16 maj, 2022
Läs mer
  • Livet med mera

10 tips just nu

  • 6 maj, 2022
1 comment
  1. julia skriver:
    11 januari, 2014 kl. 23:46

    Dessa ska jag nog testa 🙂 mums!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr i Järvsö!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.